Woordvoerder Vlaams Belang verliest Twitter-discussie van NMBS-medewerkers
Foto: BELGA
Sam Van Rooy, de perswoordvoerder van Vlaams Belang, heeft er niet zijn beste voormiddag opzitten. Een Twitter-discussie met de officiële account van de NMBS ontaardde, waarna veel sociale media-gebruikers de draak met hem begonnen te steken. #meneervanrooy werd zelfs een trending topic.

Het begon maandagochtend allemaal met een vertraagde trein. ‘Na tien minuten vertraging krijgen reizigers te horen dat er twaalf minuten vertraging is. En dat lijkt nu meer te gaan worden’, schreef Van Rooy op Twitter. De reactie van de NMBS liet niet lang op zich wachten, maar de beleefde vraag om meer info over de trein in kwestie leverde een kwaad antwoord op. ‘Alleen als jullie mij betalen, zal ik ook jullie werk doen. En zeg maar meneer Van Rooy.’

De toon van de Vlaams Belang-woordvoerder was niet naar de zin van de vele Twitter-gebruikers, die daarna zo massaal over hem begonnen te tweeten dat #meneervanrooy een trending topic werd. ‘Je hebt het pas echt verkorven wanneer Twitter de kant van de NMBS kiest’, was maar een van de vele reacties. Eén grapjas besloot zelfs een eigen account voor Meneer Van Rooy aan te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in