Rode Duivels oefenen in november tegen Italië en Spanje
Foto: BELGA

De Rode Duivels spelen op 13 november in Koeweit een vriendschappelijke interland tegen Italië. Vier dagen later ontvangen de troepen van bondscoach Marc Wilmots Europees kampioen Spanje in het Koning Boudewijnstadion. Dat maakten KBVB-woordvoerder Pierre Cornez en Wilmots zelf zondag bekend.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

‘De verplaatsing naar Koeweit is misschien jammer voor de supporters’, stelde Wilmots. ‘Maar er was een opportuniteit, die uiteraard ook financieel interessant is. We zullen een ministage doen en tegen een goede ploeg spelen. De omstandigheden zullen er ideaal zijn, in november is het 25 à 26 graden in Koeweit. Daarna volgt een confrontatie met Spanje. En in maart willen we nog een oefeninterland vastleggen.’

Dankzij de 1-4 zege van afgelopen zaterdag tegen Andorra is België in kwalificatiegroep B al zeker van deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk. In de stand staat België aan de leiding met 20 op 27. Dan volgen Wales (18), Bosnië-Herzegovina (14), Israël (13), Cyprus (12) en Andorra (0). Op de slotspeeldag ontvangt de selectie van Wilmots dinsdag in het Koning Boudewijnstadion Israël, krijgt Wales Andorra over de vloer en trekt Bosnië naar Cyprus. Om de groepswinst helemaal veilig te stellen, is een driepunter tegen Israël noodzakelijk. Als de Rode Duivels Israël verslaan, stijgen ze bovendien voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste plaats op de ranglijst van de Wereldvoetbalbond (FIFA).