Baeyens tegen Heynen in play-offs EK volleybal
Foto: BELGA

De Belgische volleybalmannen nemen het dinsdag in de play-offs (achtste finales) van het EK op tegen Duitsland (CEV 6), de nummer drie uit poule A. Zo komt er een duel tussen coaches Dominique Baeyens en Vital Heynen.

Heynen had zaterdag nog bakken kritiek over zich gekregen omdat hij om tactische redenen - Polen ontwijken in de kwartfinales - tegen Nederland verloren had met een soort B-ploeg. Zondag speelde hij tegen Tsjechië (3-0 winst) wel met zijn ‘basisploeg’. Het maakte de zaak van Oranje niet, maar door de Duitse zege eindigen de Duitsers als derde van hun groep en zij spelen dinsdag tegen de tweede uit de groep van Varna, België dus.

Dan staat er ook een coachesduel op het programma tussen Dominique Baeyens en Vital Heynen, een confrontatie die vroeger altijd vonken gaf tijdens de wedstrijden tussen Roeselare en Maaseik. Beiden stonden ooit neus aan neus als coach van hun ploeg, maar de plooien zijn intussen behoorlijk glad gestreken.

‘Eigenlijk vind ik het wel leuk om voor de eerste keer in een officiële wedstrijd tegen Duitsland (en dus tegen Vital) te spelen’, aldus Baeyens. ‘Het onderlinge duel is een leuk nevengegeven. In de oefencampagne gingen we zwaar op onze bek tegen hen, maar tegen wie gebeurde dat niet? Ik beschouw het dan ook niet als een duel tussen twee Belgische coaches, want het is tenslotte de ploeg die moet presteren. Wij zijn aan het groeien in het toernooi en het zou leuk zijn mochten we er ook nog een topper uitwippen om in de kwartfinales te geraken’, vond Baeyens.