Greg Van Avermaet: ‘Ik had moeten winnen’
Foto: AFP

Greg Van Avermaet is zondag als derde over de streep gekomen in de 109e editie van Parijs-Tours (1.BC). Door een leegloper kon de Belgische winnaar van 2011 zijn kansen in de spurt met drie, gewonnen door de Italiaan Matteo Trentin, niet verdedigen. ‘Ik had deze wedstrijd moeten winnen’, toonde Van Avermaet zich na de koers teleurgesteld.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Op een kilometer van het einde reed ik lek. Toen voelde ik al dat de koers voorbij was voor mij, maar ik wilde toch nog proberen mee te sprinten. Helaas is het onmogelijk om de kansen te verdedigen met een volledig platte band. In de laatste bocht voelde ik al dat het moeilijk zou worden en toen de andere hun spurt inzetten, stond ik helemaal plat’, zegt de 30-jarige renner uit Hamme.

Voor Van Avermaet is het niet de eerste keer dat hij pech kent in de finale van de wedstrijd. Tijdens de Clasica San Sebastian was hij op enkele kilometers van de streep alleen op weg naar de zege in de Spaanse klassieker, toen een motorrijder van de organisatie hem omver reed. De Brit Simon Yates kwam toen uiteindelijk als eerste over de streep.

Van der Sande: 'Onverhoopte tweede plaats'

'Ik ben tevreden met de tweede plaats en ik hoop dat die kan helpen om mijn statuut binnen de ploeg te verbeteren', zegt Van Der Sande na de wedstrijd. 'Voordat Trentin en Greg Van Avermaet in de aanval trokken (op 8 kilometer van de streep), had ik al veel gewerkt voor de ploeg. Dat voelde ik tijdens de spurt in de benen', aldus Van Der Sande. 'Toch heb ik me een beetje ingehouden in de kopgroep. Ik rekende op een eventuele terugkeer van Tiesj Benoot en Tony Gallopin. Ik kwam hier om onze kopmannen bij te staan. Deze tweede plaats is dus wel een beetje onverhoopt. Ik merk wel dat ik stap per stap vooruitgang boek.'