Matteo Trentin: ‘Ik heb me na het WK herpakt’
Foto: AFP

Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) heeft zondag de 109e editie van Parijs-Tours (1.BC) op zijn naam geschreven. In de sprint was de 26-jarige Italiaan sneller dan de Belgen Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en Greg Van Avermaet (BMC), die in de slotkilometer met een leegloper af te rekenen had.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Ik was teleurgesteld over mijn resultaat op het WK in Richmond. De top 10 was het doel, maar door een tactische fout lukte dat niet. Ik zat te ver toen Sagan aanviel’, zei Trentin, die in Amerika als 34e over de streep kwam, op 21 seconden van de latere wereldkampioen. ‘Ik heb me na het WK herpakt door nieuwe doelen te stellen voor het einde van het seizoen, waaronder Parijs-Tours. Ik was samen met Niki Terpstra de kopman van de ploeg. Ik koos ervoor om vroeg in de aanval te trekken en dat bleek uiteindelijk de goede keuze.’

Trentin gooide hoge ogen door in 2011 meteen de Italiaanse driekleur te veroveren bij de elite. De zege in Parijs-Tours is de zevende uit zijn carrière. ‘Zes daarvan pakte ik in de spurt. Ik wil elk jaar beter doen. Volgend seizoen wil ik er staan in de klassiekers. Daarom zal ik zo vroeg mogelijk beginnen aan mijn voorbereiding op het seizoen. Bij Etixx-Quick Step moet je altijd vechten voor je plek in de ploeg’, aldus de Italiaan, die ook opnieuw hoopt op een selectie voor de Ronde van Frankrijk.