Palestijnse tiener gedood door Israëlisch leger
Foto: AFP

Een dertienjarige Palestijn is zondag door Israëlische veiligheidstroepen doodgeschoten tijdens schermutselingen aan een controlepost ten noorden van Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid gemeld.

Volgens het ministerie raakte ook een twintiger gewond door rubber kogels tijdens dezelfde schermutselingen bij de Israëlische kolonie van Beit El. De gedode tiener is afkomstig van het vluchtelingenkamp Jalazoun. Hij was geëvacueerd uit Ramallah in kritieke toestand, maar bezweek even later aan zijn verwondingen.

De dood van de tiener komt na tien dagen van confrontaties tussen jonge Palestijnen en Israëlische veiligheidsdiensten op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem, en sinds vrijdag ook in de Gazastrook.

Eerder zondag had het Israëlische leger een luchtaanval uitgevoerd boven de Gazastrook met de bedoeling een trainingskamp van Hamas te treffen, in een reactie op aanvallen van die Palestijnse groepering. Maar door het Israëlische bombardement is een nabijgelegen woning ingestort en zijn een zwangere vrouw en haar dochtertje van twee om het leven gekomen. In het trainingskamp van Hamas vielen geen slachtoffers.