Trump en Clinton leiden (nog steeds) in peiling
Foto: REUTERS

In een nieuwe nationale peiling voor de race naar het Witte Huis blijft Donald Trump het beste scoren onder de Republikeinen. Hillary Clinton heeft nog steeds een fikse voorsprong bij de Democraten.

Dit keer was het CBS News dat een nationale peiling uitvoerde. Binnen haar partij blijft Hillary Clinton ruim op kop staan: 46 procent van de Democraten zouden voor de voormalige first lady stemmen, terwijl Bernie Sanders met 27 procent haar nog niet meteen lijkt te bedreigen. De voorsprong van 19 procentpunten is ongeveer even groot als een maand geleden, maar is wel kleiner dan de kloof die ze in de zomer en daarvoor had. Joe Biden staat met 16 procent op de derde plaats, al heeft de vicepresident zich nog niet officieel kandidaat gesteld voor het presidentschap. De overige Democraten lijken geen rol van betekenis te spelen.

Dinsdag wordt op CNN het allereerste Democratische debat gehouden. De Republikeinse kandidaten hebben er al enkele achter de rug.

Bij de Republikeinen verloopt de race spannender. Donald Trump blijft op kop staan met 27 procent, maar Ben Carson is met 21 procent niet ver af. De overige kandidaten hebben het wel moeilijk om zich in de gunst van de kiezer te werken. Ted Cruz is derde met slechts 9 procent, gevolgd door Marco Rubio (8 pct), Jeb Bush (6 pct) en Carly Fiorina (6 pct).