Wout Van Aert: ‘Ik ben heel diep moeten gaan’
Foto: PHOTOPRESS.BE

Vijf op vijf voor Wout Van Aert. Na Las Vegas, Neerpelt, Erpe-Mere en Gieten was de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace ook in de bpost bank trofee-manche in Ronse de allersterkste en is meteen ook de leider in alle drie de regelmatigheidcriteriums. ‘Ik ben wel heel diep moeten gaan om Kevin Pauwels achter mij te houden’, verduidelijkte Van Aert.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Ik had vandaag toch niet het goede gevoel van de afgelopen weken, ik voelde me zelfs niet echt fris. Ik wou in volle finale de kopplaats nemen om zo mijn eigen tempo op te leggen aan de rest. Daardoor kon ik het vandaag afmaken. Als je derde zit, moet je steeds gaten dichten dus spaarde ik zo wat krachten. Ik had me voorgesteld die helling op te knallen en vol door te rijden tot helemaal bovenaan. Kevin moest naderhand toch lossen en zo kon ik alleen voorop blijven. Ik sta nu aan de leiding in alle drie de klassementen die er bestaan. Dat is fantastisch. Ik had zeker niet gedacht dat ik zo’n goede seizoensstart zou nemen’, aldus Van Aert.

Kevin Pauwels: ‘Hoopvol voor de komende wedstrijden’

‘Wout had al eens geprobeerd op die strook bergop. Daar kon ik nog wel bij hem blijven. Bij zijn laatste tempoversnelling kraakte ik helemaal. Dat was net iets te veel voor mij’, gaf Kevin Pauwels mee. ‘Ik deed er wel alles aan maar het lukte niet. Wout had nu eenmaal iets meer over. Ik word tweede en mag dus niet ontevreden zijn over mijn wedstrijd. Van Aert was gestart als superfavoriet en die rol heeft hij zeker waargemaakt. Bovendien is mijn conditie goed en dat stemt hoopvol voor de komende wedstrijden’, klonk het.

Na Van Aert en Pauwels strandde de Nederlander Lars van der Haar op de derde plek. ‘Ik had in de cross het gevoel dat ik wel een van de betere renners van onze vluchtergroep was. Natuurlijk moet je altijd rekening houden met Van Aert. Dat is vandaag nogmaals gebleken. Hij ging in de slotronde fors versnellen en ik moest een gaatje laten vallen. Meteen was het over. Ik heb ook veel op kop gereden, want ik wou geen afwachtende houding aannemen. Je moet toch een beetje koers maken en wat strijd leveren. Het was vandaag een spelletje tussen kat en muis. Wout was opnieuw de beste, maar we komen steeds dichter op zijn huid zitten. Er komen nog spannende crossen aan.’