Elia Viviani (Team Sky) heeft zondag de vierde en laatste etappe van de Ronde van Abu Dhabi (2.1) gewonnen. De Italiaan was na een rit over 110 km met start en aankomst op het Yas Marina Circuit de beste in een massasprint. De leiderstrui van de Colombiaan Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) kwam niet meer in gevaar.

Wielrennen op Sportwereld.be

Vroeg in de wedstrijd trokken de Kazak Alexey Lutsenko, de Italiaan Gianluca Brambilla en de Rus Eduard Vorganov in de aanval. Zij verzamelden een vorspong van 2:30 op het peloton waarin de renners van Orica GreenEdge en Lampre-Merida het tempo bepaalden. Voorin moest Vorganov er als eerste af en op vijftien km van de eindmeet was de vlucht met Lutsenko en Brambilla er ook aan voor de moeite.

Het sein dan voor de Australiër William Clarke en de Spanjaard Francisco Mancebo om te gaan aanvallen. Zij werden net na het ingaan van de laatste ronde gegrepen door het peloton. Het waren de renners van Team Sky die de laatste kilometers voor hun rekening namen waardoor niemand er nog in slaagde een ultieme aanval op te zetten. In de daaropvolgende massasprint was Elia Viviani duidelijk de sterkste. Hij won net als vrijdag, toen hij rit twee op zijn naam schreef.

Uitslag:

1. Elia Viviani (Ita/Team Sky) de 110 km in 2u22:43
2. Peter Sagan (Slk) z.t.
3. Andrea Guardini (Ita)
4. Daniel Oss (Ita)
5. Marco Canola (Ita)

Eindstand:

1. Esteban Chaves (Col/Orica-GreenEdge) in 13u13:55
2. Fabio Aru (Ita) op 0:16
3. Wout Poels (Ned) 0:27
4. Janez Brajkovic (Slo) 0:41
5. Diego Ulissi (Ita)