Tegenstand kan Van Aert ook niet stoppen in Ronse
Foto: PHOTOPRESS
Wout Van Aert heeft de eerste manche van de BPost Bank Trofee gewonnen. De Lillenaar was in de GP Mario De Clercq in Ronse sneller dan Kevin Pauwels en Lars van de Haar. Van Aert is ook meteen de eerste leider en volgt op de erelijst Sven Nys (4e) op.

Veldrijden op Sportwereld.be

Tom Meeusen, zaterdag nog winnaar in de Berencross, dook als eerste het veld in. Lars van der Haar voelde zich goed en trok meteen door, waardoor de groep al snel op een lint trok. Sven Nys was niet subliem weg en moest al snel een kloofje dichten. Van der Haar pakte de eerste bonificatieseconden bij de tussenspurt, voor Kevin Pauwels en Wout Van Aert. Dat drietal besliste om door te rijden, terwijl Nys in een grote achtervolgende groep zat.

Nys voelde het gevaar en ging samen met Michael Vanthourenhout in de achtervolging. Die laatste viel echter letterlijk weg, waardoor Nys alleen het gat moest dichten. Dat lukte hem ook, waardoor een elitegroep van vier aan kop ging: Nys, Pauwels, van der Haar en Van Aert. Vanthourenhout kwam na zijn val even aansluiten, net als Gianni Vermeersch. Beide heren moesten echter opnieuw lossen toen Nys serieus aan de boom schudde. Enkel Pauwels, van der Haar en Van Aert konden volgen.

Pauwels pakte even een seconde of vijf, maar al snel kwam het viertal weer bij elkaar. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Van Aert een versnelling. Pauwels plakte op het wiel, terwijl van der Haar en Nys een gaatje moesten laten. Een nieuwe versnelling van Van Aert was er ook voor Pauwels teveel aan. De Lillenaar snelde naar zijn vijfde zege op rij, Pauwels was een knappe tweede. Van der Haar werd derde, voor Nys.

Op zondag 1 november staat in Oudenaarde met de Koppenbergcross de tweede manche op het programma.

Uitslag:

1. Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) in 59:06
2. Kevin Pauwels op 0:04
3. Lars van der Haar (Ned) 0:08
4. Sven Nys 0:11
5. Jens Adams 0:53
6. Tim Merlier 0:56
7. Gianni Vermeersch 0:57
8. Thijs van Amerongen (Ned)
9. Michael Boros (Tsj) 1:00
10. Tom Meeusen 1:05