‘Ze kunnen mij neerhalen, maar mijn levenswerk kunnen ze niet vernietigen’
Foto: AFP

De troon van FIFA-baas Sepp Blatter wankelt meer dan ooit. Toch blijft de 79-jarige Zwitser strijdvaardig, zo blijkt uit een gesprek dat hij met Schweiz am Sonntag had.

Blatter is wegens een rist schandalen al langer erg omstreden. Maar deze week leek de FIFA-voorzitter definitief op weg naar de uitgang nadat de Ethische Commissie van de FIFA hem, en ook Michel Platini en zijn rechterhand Jérôme Valcke, een voorlopige schorsing van 90 dagen gaf. Blatter legde zich echter niet neer bij de sanctie en kondigde beroep aan, net als Platini overigens.

‘Ik ben een vechter', stelt Blatter in het Zwitserse blad Schweiz am Sonntag. 'Men kan mij neerhalen, maar mijn levenswerk kan me niet vernietigen.'

Volgens de FIFA-baas gaat alles 'goed' met hem en voelt hij zich ook goed.

Omdat de procedure tegen Blatter in volle gang is, kon hij zich tegenover Schweiz am Sonntag niet uitspreken over de beschuldigingen die tegen hem zijn geuit. Zo worden er vragen gesteld bij een storting van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 aan Platini overmaakte. De speurders vermoeden ook fraude bij een contract omtrent tv-rechten voor de WK’s 2010 en 2014 dat Blatter in 2005 met de al even omstreden Jack Warner onderhandelde.