‘Wrakstuk gevonden met menselijke resten, mogelijk link met MH370’
In augustus bevestigde Maleisië nog dat een op het Franse eiland La Réunion aangespoelde vleugelklep afkomstig was van de verdwenen Boeing 777. Foto: AFP

De Maleisische politie onderzoekt een melding over een gevonden wrakstuk van een vliegtuig op een eiland in de zuidelijke Filipijnse provincie Tawi Tawi. Op het wrakstuk staat naar verluidt een Maleisische vlag geschilderd, waardoor de link gelegd wordt met de verdwenen vlucht MH370.

Het wrakstuk zou zijn gespot op een van de eilanden van Tawi Tawi, de zuidelijkste eilandprovincie van de Filipijnen, aan de grens met de Maleisische staat Sabah. De melding kwam binnen bij de politie van de stad Sandakan, in Sabah. Volgens een man werd het wrakstuk gevonden door zijn neef, die samen met enkele andere personen op vogels aan het jagen was. In het wrak zouden de jagers menselijke beenderen hebben aangetroffen, onder andere in de stoel van de piloot. De man die de verklaring aflegde, zei dat hij de ontdekking kwam aangeven omdat het misschien ging om het verdwenen vliegtuig van Malaysian Airlines.

Hoewel de eilandprovincie Tawi Tawi, aan de Suluzee, ver afwijkt van het officiële zoekgebied, onderzoekt de politie de melding. Experts vermoeden dat het verdwenen toestel in de zuidelijke Indische Oceaan is neergestort. Vlucht MH370 was op 8 maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking met 239 mensen aan boord van haar koers afgeweken en spoorloos verdwenen. In augustus bevestigde Maleisië nog dat een op het Franse eiland La Réunion aangespoelde vleugelklep afkomstig was van de verdwenen Boeing 777.