Verenigde Staten verslaan internationale selectie in Presidents Cup Golf
Foto: EPA

De Amerikaanse golfploeg heeft in het Zuid-Koreaanse Incheon voor de negende keer in elf edities de Presidents Cup Golf gewonnen. In het tweejaarlijkse treffen tussen een internationaal team en een team uit de Verenigde Staten haalden de Amerikanen het met 15,5 - 14,5.

Het toernooi kende een spannende ontknoping. Zo telde de Amerikanen voor de aanvang van de single matchplay wedstrijden een minimale 9,5 - 8,5 voorsprong en dit met 12 punten te verdienen op de finaledag. Het Internationaal team domineerde aanvankelijk de matchplay discipline. Zo wonnen de Australiërs Adam Scott, Steven Bowditch en de Japanner Hideki Matsuyama hun wedstrijd en konden de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Thai Tongchai Jaidee een half punt uit de brand slepen, waarmee het 12,5 - 12,5 werd. Phil Mickelson en Dustin Johnson hadden ondertussen voor de Amerikaanse punten gezorgd.

Na overwinningen van Chris Kirk en Zach Johnson kwamen de Verenigde Staten op één punt van de zege, maar de Australiër Marc Leishman en de Zuid-Afrikaan Branden Grace hingen de bordjes gelijk. Grace was overigens de enige speler die alle vijf zijn wedstrijden won. In de laatste wedstrijd tussen de Amerikaan Bill Haas en de Zuid-Koreaan Sang-moon Bae nam Haas, de zoon van kapitein Jay Haas, een twee punten voorsprong maar Bae stelde met twee birdies gelijk. Haas lukte echter een birdie en kon zijn voorsprong behouden tot de laatste hole.

Voor de Amerikanen is het de zesde opeenvolgende overwinning in de Presidents Cup.