PROXIMUS LEAGUE. Antwerp pakt eerste periodetitel, Cercle Brugge klopt Eupen
Foto: Dick Demey
Spanning troef in de tweede voetbalklasse. Na de zaterdag en zondag gespeelde wedstrijden van de tiende speeldag ziet het klassement in de Proximus League er immers opnieuw helemaal anders uit. Het verschil tussen de vijf eerste teams in de stand bedraagt amper twee puntjes.

In de topper van de speeldag haalde Cercle Brugge het zondag in eigen huis met duidelijke 4-0 cijfers van Eupen, dat tot voor deze wedstrijd aan de leiding stond. De Vereniging was heer en meester, de bezoekers beëindigden de wedstrijd met negen na twee uitsluitingen.

Door de driepunter nestelt Cercle zich met 21 punten uit negen wedstrijden aan kop van het klassement, maar het moet die leidersplaats wel delen met Antwerp. De Great Old ging zondag met het kleinste verschil winnen op het veld van Lommel United (0-1) en heeft net als Cercle 21 punten. Toch is het de oudste club van het land die de eerste periodetitel en de bijhorende geldpremie op zak mag steken op basis van een beter doelsaldo.

Tubeke, dat zondag Deinze met 2-1 klopte, volgt op één punt van de leiders, Eupen (19) zakt naar de vierde stek. Op plaats vijf prijkt Union, dat zondag met 2-3 ging winnen bij Coxyde en net als Eupen 19 punten telt.

Zaterdag al ging Dessel met 1-2 winnen bij Patro Eisden Maasmechelen en hielden Virton en Geel mekaar op een scoreloos gelijkspel. Patro blijft zo rode lantaarn met drie punten, één punt minder dan Heist en Coxyde.

Bekijk hier de volledige stand in de Proximus League!