Buitenlandse Zaken roept Belgen in Turkije op om samenkomsten te vermijden
Foto: AP

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken roept reizigers in Turkije op om zeer waakzaam te zijn en politieke manifestaties en publieke samenkomsten te mijden. De aanpassing van het reisadvies kwam er na de dodelijke explosies van zaterdagochtend in de buurt van het station van Ankara, waarbij 30 doden en 126 gewonden vielen.

De FOD waarschuwt dat in de aanloop van de verkiezingen in Turkije op 1 november verder politiek geweld niet uit te sluiten is. Daarnaast vraagt Buitenlandse Zaken om de actualiteit te volgen en het reisadvies op website van de FOD in het oog te houden.

De FOD raadt door het aanhoudende geweld sinds juli bovendien aan om alle niet-essentiële reizen naar de provincies Hatay, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Mardin, Sirnak, Mus, Bingöl, Bitlis, Batman, Kars, Igdir, Agri, Van, Diyarbakir, Hakkari, Siirt en Tunceli af.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders uitte ondertussen via Twitter zijn medeleven uit voor de slachtoffers van de mogelijke terroristische aanslag. ‘Ik veroordeel met klem de aanslagen in Ankara. Onze gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers en bij het Turkse volk’, schrijft hij.