De Belgische beloften hebben hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2017 met 2-0 gewonnen. In het Den Dreefstadion in Leuven tekenden Youri Tielemans (op strafschop) en Julien De Sart (met een loeihard afstandsschot) voor de treffers van de jonge Rode Duivels.

De jonge Belgen hadden vroeg in de wedstrijd op voorsprong moeten komen, maar Raman plaatste zijn kopbal na twee minuten naast. België domineerde, maar kwam moeilijk door de verdedigende muur van de Maltezers. Ei zo na stonden de Belgische beloften na balverlies van Foket achter, maar oog in oog met doelman Roef kreeg de Maltese spits Montebello het leer na een kwartier niet tussen de palen. Vlak voor rust miste Oulare vanop enkele meters onbegrijpelijk.

Ook na de pauze waren de troepen van Scifo veruit de betere ploeg, maar de jonge Belgen hadden toch een penalty nodig om de score te openen. Toen Raman zijn afstandsschot zag gekeerd, had Guillaume de rebound maar binnen te tikken, maar hij werd in de zestien neergetrokken: strafschop en rood voor verdediger Zerafa. Anderlecht-youngster Tielemans miste afgelopen weekend nog tegen KV Mechelen, maar liet de strafschop niet onbenut: 1-0. Met een heerlijk trap van zo'n 25 meter diepte De Sart de score uit tot 2-0.

In kwalificatiegroep 1 staat België nu aan de leiding met 9 op 9. Malta is tweede met 5 punten, maar speelde al wel twee wedstrijden meer. Het EK 2017 vindt plaats in Polen. De groepswinnaars plaatsen zich rechtsreeks, de vier nummers twee strijden in een dubbel barrageduel om de twee resterende plaatsen.