Tickets finale Davis Cup gaan vlot over de toonbank
Foto: BELGAIMAGE

Tennisminnend België loopt storm voor de finale van de Davis Cup, waarin David Goffin en co het eind november in Flanders Expo in Gent tegen het Groot-Brittannië van Andy Murray opnemen. De vraag naar tickets voor het event is immers enorm.

Eerder waren de tickets die voorbehouden waren voor clubs in een mum van tijd uitverkocht. Vrijdag is ook de ticketverkoop met voorbehouden plaatsen voor leden van AFT en Tennis Vlaanderen en trouwe Davis Cup-fans gestart, en in minder dan één uur tijd waren alle tickets uitverkocht, meldde Tennis Vlaanderen vrijdagnamiddag. Er rest nu alleen nog de algemene ticketverkoop, die op dinsdag 13 oktober (12u) start. ‘Tot onze grote spijt hebben wij hierbij heel wat trouwe leden en enthousiaste tennisfans moeten teleurstellen. Wij hopen dat zij bij de algemene ticketverkoop meer geluk hebben’, klinkt het.

De finale van de Davis Cup - die van 27 tot en met 29 november in Flanders Expo gespeeld wordt tussen België en Groot-Brittannië - moet er een worden met een vrijwel uitsluitend Belgisch publiek, had Dirk De Maeseneer, de voorzitter van Tennis Vlaanderen, vorige week nog verklaard op een persconferentie.

Het merendeel van de tickets is voorbehouden voor Belgische fans. ‘Het grote enthousiasme bij het Belgische publiek en de massale steun aan ons Belgisch Davis Cup Team is overweldigend. Van bij de start hebben we gekozen voor een stadion met zo veel mogelijk Belgische tennisfans. Nu wordt duidelijk dat ook het publiek hier helemaal voor gaat’, aldus Tennis Vlaanderen nog.