Geblesseerde Benzema tijdje aan de kant
Foto: Photo News

Karim Benzema, de spits van de Franse nationale elf en Real Madrid, heeft donderdag in het oefenduel tegen Armenië een hamstringblessure opgelopen en is een tijdje buiten strijd. Volgens de Franse voetbalbond FFF mist hij al zeker de oefenwedstrijd van zondag in Kopenhagen tegen Denemarken.

Benzema heeft de Franse selectie vrijdag verlaten en keert naar Madrid terug voor bijkomend onderzoek. Hij heeft een ‘eerstegraads spierblessure’ in de hamstrings opgelopen. Uitgerekend donderdag had de aanvaller eindelijk nog eens kunnen scoren voor Les Bleus. Nadat hij bijna een jaar droog had gestaan - zijn laatste treffer bij de Franse nationale elf dateerde al van 11 oktober 2014 tegen Portugal - scoorde Benzema donderdag in Nice tweemaal in de oefenpot tegen Armenië.

De aanvaller mist nu niet alleen de oefenwedstrijd van EK-organisator Frankrijk tegen Denemarken, maar raakt vermoedelijk ook niet fit voor het competitieduel van komend weekend tegen Levante. Ook het Champions League-duel van woensdag 21 oktober in het Parc des Princes tegen Paris Saint-Germain komt mogelijk te vroeg.