Haider Ackermann opent eerste eigen winkel
Ackermann toonde in Parijs een collectie met een dosis rock-’n-roll Foto: © Catwalkpictures.com

Zijn collecties worden al verkocht bij meer dan 300 verkooppunten wereldwijd, maar ontwerper Haider Ackermann opent eind deze maand een eerste eigen winkel, in het Zuid-Koreaanse Seoul.

De eerste eigen winkel komt er tien jaar nadat Haider Ackermann tekende bij het Belgische bvba32 en zijn belangen laat behartigen door de Anne Chapelle. En daar stopt het waarschijnlijk niet. Chapelle vertelde Le Figaro dat ze eveneens een locatie in Parijs op het oog heeft.

Het nieuws is de kers op de taart in een bijzonder jaar waarin Chapelle een dubbel jubileum te vieren had. Ze behartigt niet alleen al tien jaar de belangen van Ackermann, maar hielp ook Ann Demeulemeester uitbouwen, en dat Belgische label mocht in 2015 alweer dertig kaarsjes uitblazen.

Die dubbele verjaardag werd woensdag gevierd met een drink op de Belgische ambassade in Parijs, waar de halfjaarlijkse modeweek afliep.

Als de motor achter beide lijnen, kan Chapelle niet anders dan hun kleding dragen. ‘De ene dag draag ik Ann Demeulemeester, de andere dag Haider Ackermann’, zo vertelde Chapelle tijdens het event aan Women’s Wear Daily.