Antwerps gerecht rolt cocaïnenetwerk op
(archieffoto) Foto: PETER MAENHOUDT

Het Antwerpse gerecht houdt opnieuw grote kuis in het drugsmilieu. De voorbije weken pakte het negen verdachten op, onder wie enkele havenarbeiders. Zij zouden honderden kilo cocaïne hebben ingevoerd, berichten verschillende media.

De hoofdverdachten in de zaak zijn Abdelilah E.M uit Antwerpen en Jimmy H. uit Ekeren, twee beruchte figuren uit het haven- en drugscircuit. Zij zouden criminele organisaties uit Nederland hebben geholpen bij het ophalen van cocaïne uit de Antwerpse haven. De bende zou flink verdiend hebben aan de smokkelpraktijken.

Politie en parket hebben de voorbije twee weken negen vermeende drugssmokkelaars laten oppakken. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de invoer van meer dan 500 kilogram cocaïne. Bij havenarbeider Renzo Q, de ‘penningmeester’ van de bende, werd in sportzakken ruim één miljoen euro aan contanten gevonden. Bij een vrouwelijk lid van de bende werd dan weer een voorraadje van twee kilo cocaïne gevonden.

Het Antwerpse parket wil voorlopig geen commentaar kwijt op het lopende onderzoek. De verdachten worden vrijdag voorgeleid en dan zou er ook een persconferentie worden georganiseerd.