LITERATUUR. Debuutprijs voor Lara Taveirne
Lara Taveirne. Foto: Jurgen Rogiers

De Brugse auteur en regisseur Lara Taveirne heeft de debuutprijs 2015 gewonnen voor haar roman ‘De kinderen van Calais’. ‘Als auteur stel je je zo bloot en kwetsbaar op. Nu voelt het alsof iemand me een kledingstuk heeft aangereikt’, reageert de schrijfster.

‘De bekroning komt op een heel bijzonder moment’, reageert Lara Taveirne. ‘Mijn nieuwe boek zat eraan te komen (Hotel zonder Sterren wordt dinsdag voorgesteld, red.). Ik was al een beetje aan het rouwen om De kinderen van Calais. Nu kan ik mijn eerste kind nog iets langer vasthouden. Als auteur stel je je zo bloot en kwetsbaar op. Nu voelt het alsof iemand me een kledingstuk heeft aangereikt.’

Taveirne krijgt haar prijs – ter waarde van 6.200 euro – op 30 oktober, tijdens de officiële opening van de Boekenbeurs. De kinderen van Calais werd gekozen uit negen kanshebbers. Naast het boek van Taveirne waren ook Aards Paradijs (Seppe van Groeningen), De diplomatie der dingen (Timon Bo Salomonson), Andreas (Johan Van Robays), De Kleenex Kronieken (Neske Bens), De Boekhandelaar (Chris Ceustermans), Medea en ik (Feline Minne), De kunst van het vallen (Gaea Schoeters) en De jongste zoon (Bart Meuleman).

De jury werd voorgezeten door Joost Houtman. Hij werd omringd door Geert Bouckaert, An Leenders en Gert Brouns.

De kinderen van Calais is verschenen bij Manteau/WPG.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig