VIDEO. Westerlo verliest kostbare punten
Foto: BELGA

Ook na tien speeldagen blijft KVC Westerlo allerlaatst in de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven kwam nochtans vroeg op voorsprong tegen Kortrijk, maar slikte in het laatste kwart van de wedstrijd een vermijdbare gelijkmaker na mistasten van verdediger Petkovic.

Beide trainers sleutelden weinig aan hun basiself in vergelijking met vorige week. Westerlo-trainer Harm Van Veldhoven bracht met Schuermans en Petkovic twee wijzigingen door, het duo kwam tussen de lijnen voor de geblesseerde Daems en Mustoe. KV Kortrijk startte met dezelfde elf die Genk vorige week puntenloos huiswaarts stuurden. Nieuwkomer Sidy Sarr begon meteen op de bank.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De wedstrijd kende een aardige beginfase en dat leverde de thuisploeg een vroeg doelpunt op. Schuermans kende geen genade nadat de bal via een hoekschop met een gelukje voor zijn voeten belandde. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en reageerden meteen via een schot van Poulain. De afgeweken bal verdween echter via de paal in hoekschop. Even later volgde een nieuwe dubbele kans na een snelle counter, maar zowel Van Eenoo als Kis wisten de weg naar doel niet te vinden.

Halfweg de eerste helft verwaterde het spel en bleven ook de kansen uit. Het was wachten tot kort voor de rust voor nieuwe gevaar. Mitch Apau baan zich een weg doorheen de bezoekende defensie, maar zag zijn plaatsbal uiteenspatten op de binnenkant van de paal. In de tweede helft was er lang niks te beleven tot Cools centraal mocht oprukken, maar Keet stond pal op het schot van de kapitein. Westerlo leek alles onder controle te hebben tot Petkovic aan het blunderen sloeg. Een koelbloedige Kis omspeelde Van Langendonck en zorgde eenvoudig voor de 1-1.

Opvallend:

Westerlo moet dringen punten gaan pakken als het de degradatie wil vermijden. Vooral in eigen huis hebben de Kemphanen een probleem, er werd nog maar éénmaal gewonnen in het Kuipke dit seizoen.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

8’ - GOAL - De hoekschop van Westerlo komt met een gelukje voor de voeten van Kenneth Schuermans. De centrale verdediger aarzelt niet om de bal met links voorbij een kansloze Keet tegen de touwen te jagen.

12’ - De bezoekers proberen meteen terug te slaan na de vroege achterstand. Een afgeweken schot van Poulain verdwijnt via de paal in hoekschop.

43’ - Mitch Apau baant zich een weg doorheen de defensie van KV Kortrijk, maar ziet zijn plaatsbal stranden op de binnenkant van de paal. De bezoekers ontsnappen op die manier aan een dubbele achterstand.

70’ - GOAL - Kis straft een onvergeeflijke misser van Petkovic genadeloos af. De verdediger miskijkt zich volledig op een lange bal en de Kroaat kan alleen op Van Langendonck afgaan. Hij omspeelt de doelman en werkt beheerst af. Alles is opnieuw te herdoen in het Kuipje.

76’ - Gounongbe duikt goed op aan de eerste paal op een voorzet van Schouterden, maar zijn afwerking laat te wensen over. Wie trekt het laken naar zich toe in de slotfase?

85’ - Een knappe combinatie tussen De Smet en Kage mondt uit in een kans voor laatstgenoemde, maar zijn poging belandt in het zijnet. We zitten in het absolute slot van deze wedstrijd.