Belgen behalen drie gouden medailles op EK acrogym
Foto: BELGA

België heeft zaterdag in de allroundfinales op het EK acrobatische gymnastiek in het Duitse Riesa drie gouden medailles behaald.

Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumarey verzamelden 84.170 punten bij de seniores. Het trio, op de Europese Spelen in Bakoe goed voor drie gouden medailles, eindigde voor Rusland (Valeriia Belnika, Yulia Nikitina en Zhanna Parkhometc), tweede met een waardering van 84.540 punten. Katsiaryna Barysevic, Karina Sandovich en Veranika Nabokina bezorgden Wit-Rusland het brons met 82.240 punten.

Bij de mannen kreeg het duo Vincent Casse en Arne Van Gelder een waardering van 84.700 punten, goed voor de Europese titel. Rusland (Igor Mishev en Nikolay Suprunov) moest tevreden zijn met 84.270 punten en het zilver. De derde plaats ging naar Wit-Rusland (Ilya Rybinski en Yauheni Novikau), dat 82.300 punten totaliseerde.

Bij de juniores pakte het duo Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn eveneens goud. Ze kregen 83.950 punten achter hun naam en eindigden zo voor Rusland (Elizaveta Safonova et Evelina Bavykina), tweede met 83.500 punten. Portugal (81.500) vervolledigde het podium met Beatriz Ferreira en Catarina Martins.

Het trio juniores Bieke de Keyzer, Zara Maesele en Dante Van Laecke, dat donderdag brons veroverde in de tempofinale, eindigde op de vijfde plaats met 81.820 punten. De titel was in hun allroundfinale voor Groot-Brittannië.