Boonen wint nog eens massasprint: ‘Altijd een goed gevoel’
Foto: BELGA

Tom Boonen heeft zaterdag na een massasprint de 10e editie van de Münsterland Giro (Dui/1.BC) op zijn naam geschreven. ‘Met onze ploeg hebben wij de hele wedstrijd gecontroleerd’, verklaarde de renner van Etixx-Quick Step.

Na 179,9 kilometer tussen de Markt van Ibbenbüren en de Schlossplatz in Münster klopte Boonen in een massasprint Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) en de Duitser Nikias Arndt (Giant-Alpecin).

‘Het was een leuke wedstrijd met een slingerend parcours en wat kasseistroken, technisch dus’, aldus Boonen, die op 15 oktober zijn 35e verjaardag viert. ‘Met onze ploeg hebben wij de hele wedstrijd gecontroleerd, dat met de steun van enkele andere teams. In volle finale trachtte Tony Martin nog aan te gaan, maar het peloton riep zijn aanval een halt toe. Dus maakten wij ons met de ploeg op voor de sprint.’

‘Het voordeel van de plaatselijke ronden was dat we zo al kennis hadden genomen van de aankomstzone. Met nog 300 meter voor de boeg ging ik vol aan en pakte ik de overwinning. Het geeft je altijd een goed gevoel nog eens een zege te boeken en het is een bewijs dat mijn conditie goed is. Ik trek nu naar de Ronde van Abu Dhabi en hoop daar ook mijn kans te kunnen gaan in enkele sprints’, besloot Boonen.