‘Comapatiënt’ ontmaskerd als dief
Foto: mathom - Fotolia

Al simuleert de dief zo traag, de rechter krijgt hem bij de kraag. Een Welshman die twee jaar lang met succes comapatiënt speelde, is vrijdag door een rechtbank in Londen tot nog eens 14 maanden cel veroordeeld nadat hij vorig jaar reeds vier jaar achter de tralies aan de broek had gekregen wegens valsheid in geschrifte, fraude en diefstal.

De nu 48-jarige Alan Knight uit Swansea had zich in het ziekenhuis laten opnemen met de uitleg dat hij zich vaak zo ellendig ziek voelde dat hij zo nu en dan in een coma verviel. De echte reden was dat hij niet voor de rechter wou verschijnen: hij had meer dan 40.000 pond van de rekening van zijn oude - echt zieke - buurman gehaald en in eigen zak gestoken. Zijn vrouw, die het comaspelletje meespeelde, kreeg vrijdag tien maanden cel.

Onderzoek in het ziekenhuis van Knights gezondheidstoestand had al uitgemaakt dat de man niets scheelde. Nadat beelden waren opgedoken over hoe de comateuze Welshman wandelde, met de auto reed en andere dingen deed die een comapatiënt niet geacht wordt te doen, liep hij definitief tegen de gerechtelijke lamp.