Tom Boonen wint Munsterland Giro

Tom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft de Munsterland Giro (cat. 1.BC) op zijn naam geschreven. Hij was de snelste in de spurt van een uitgedund peloton, na een valpartij op twee kilometer van de streep. Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) werd tweede, Arndt (Giant) eindigde op de derde plaats.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na 179,9 kilometer tussen de Markt van Ibbenbüren en de Schlossplatz in Münster eindigde Boonen voor Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) en de Duitser Nikias Arndt (Giant-Alpecin). De 34-jarige Boonen won eerder dit seizoen al de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour, Rund um Köln en de derde rit van de Eneco Tour te Ardooie.

Vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met de Nederlander Mike Terpstra en de Duitsers Robert Kessler, Florian Nowak, Fabian Schormair en Daniel Westmattelmann. Dit vijftal boekte een maximale voorsprong van 5:15 op het peloton.

Toen de renners van Etixx-Quick Step en Giant-Alpecin het tempo in de grote groep opvoerden, slonk de voorsprong van de vroege vluchters zienderogen. Nog voor het aansnijden van de plaatselijke ronden kon Florian Nowak het hoge tempo voorin niet meer aan, hij moest zijn metgezellen laten rijden. Op 12 kilometer van de meet was de rest er ook aan voor de moeite.

Frederik Frison probeerde nog de massasprint te ontlopen. Hij zette een korte solo op, maar die werd op vijf kilometer van de finish tenietgedaan. Tony Martin probeerde het daarna, maar ook hij slaagde niet in zijn opzet. In de daaropvolgende massasprint hield Boonen iedereen achter zich.