Thalys met Brusselse burgemeester aan boord afgeleid om veiligheidsredenen
Yvan Mayeur Foto: BELGA

Een Thalys-trein tussen Brussel en Parijs is zaterdagochtend rond 9.45 uur afgeleid naar het station van Arras in Frankrijk omwille van veiligheidsredenen. Dat blijkt uit getuigenissen van enkele passagiers via Twitter. Onder meer de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur bevond zich aan boord van de sneltrein.

Toen een vrouw met haar baby naar de babyruimte wilde gaan, bleek de deur gesloten, zegt een Thalys-woordvoerster aan VRT-radio. Twee personen in de ruimte weigerden naar buiten te komen. Daarop verwittigde de vrouw het treinpersoneel.

Uiteindelijk werd beslist de trein naar Arras af te leiden. De twee personen die zich in de babyruimte ophielden, werden van de trein gehaald. Beiden zijn aangehouden. Daarna kon de Thalys zijn weg vervolgen naar Parijs.

Mayeur

Ook de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur zat op de trein. Hij plaatste een bericht over het incident op Twitter. ‘Interventie van de politie, twee mensen opgepakt, we gaan opnieuw vertrekken’, tweette Mayeur rond 10 uur.

 

 

Op de website van Thalys liet het bedrijf weten dat de trein, die om 8.37 uur vertrokken was in Brussel-Zuid, met ongeveer een uur vertraging zal aankomen in het station Paris Nord.