WK RUGBY. It's haka time: All Blacks als eerste naar kwartfinale
Foto: AFP
Op het WK rugby heeft Nieuw-Zeeland zich als eerste geplaatst voor de kwartfinale. De All Blacks wonnen met 43-10 van Georgië, al was hun prestatie tegen de rugbydwerg maar matig.

Georgië liet zijn sterren rusten tegen het ongenaakbaar geachte Nieuw-Zeeland met het oog op de laatste poulewedstrijd tegen Namibië. Maar de All Blacks bleken nog steeds niet op de top van hun kunnen. Bondscoach Steven Hansen zal zich ongetwijfeld geërgerd hebben aan de vele handling errors en problemen in de scrum. Bovendien leverde Dan Carter maar een matige prestatie af en moest Richie McCaw geblesseerd naar de kant.

Georgië daarentegen bracht meer dan wat van hen verwacht werd: met een stevige vertoning in de scrum, een paar kolossale hits en bruut geweld in de verdediging. Bovendien scoorde Beka Tsiklauri de eerste Georgische try ooit tegen Nieuw-Zeeland, al was het beste over de Georgische aanval daarmee wel gezegd.

Bondscoach Milton Haig zal desondanks tevreden terugkijken op de wedstrijd: een zege tegen Namibië en de bijhorende derde plaats in de groep lijkt zeer haalbaar. Bovendien mocht Mamuka Gorgodze voor de tweede keer op dit WK een 'Man of the Match'-trofee meenemen.