Roel Tambeur (Heist) blijft twee speeldagen geschorst
Foto: smb

Tweedeklasser KSK Heist moet het in zijn komende twee duels in de Proximus League zonder Roel Tambeur zien te klaren. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste vrijdag om de schorsing van twee speeldagen te behouden. De boete die hem opgelegd was, zakt van 400 naar 200 euro.

Tambeur maaide in de met 2-0 verloren wedstrijd bij Cercle Brugge Wesley Vanbelle op het uur neer. Ref van dienst Glenn Claes trok prompt rood. Zowel het Bondsparket als de Geschillencommissie vroegen een schorsing van twee speeldagen, maar club en speler gingen in beroep. Dat leverde Tambeur een lagere geldstraf op, maar de schorsing blijft weerhouden.

‘Uit de tv-beelden blijkt dat Tambeur een gevaarlijke tackle uitvoert waarmee hij de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar bracht. Voor zo’n brutale fout voorziet de indicatieve tabel een schorsing van 1 tot en met 3 speeldagen als de bal gespeeld werd en de fysieke integriteit in gevaar was’, verklaart de Geschillencommissie Hoger Beroep het vonnis. ‘De jonge leeftijd van de speler kan niet in aanmerking genomen worden voor het bepalen van de strafmaat.’

Door de schorsing staat Tambeur zaterdag thuis tegen Eupen niet op het wedstrijdblad bij Heist. Ook op verplaatsing bij Verbroedering Geel (7 oktober) mag hij niet meedoen.

Tubeke heeft de schorsing van twee speeldagen en de boete van 400 euro voor Quentin Laurent aanvaard. In de met 4-0 verloren match in het Bosuilstadion van Antwerp gaf Laurent een elleboogstoot aan Gregory Dufer. Scheidsrechter Joeri Van De Velde bestrafte het incident met rood. De Geschillencommissie herbekeek de fase en handhaafde de indicatieve tabel voor dergelijke overtredingen. Door de sanctie kan Tubeke, dat de leidersplaats moest afstaan aan The Great Old, zaterdag thuis in de topper tegen Union niet rekenen op de verdediger. Ook het duel bij Deinze (11 oktober) gaat aan Laurent voorbij.