Waasland-Beveren en Vanzo vangen bot in beroep
Foto: BELGA

Waasland-Beveren kan in de competitieduels tegen STVV op zaterdag en tegen KRC Genk op 17 oktober niet rekenen op Floriano Vanzo. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) veroordeelde de spits van de eersteklasser vrijdag tot een schorsing van twee speeldagen en 800 euro boete.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vanzo trapte op de achtste speeldag op het veld van Club Brugge (5-1) in de buik van Club-kapitein Timmy Simons. Scheidsrechter Nicolas Laforge bestrafte de gevaarlijke trap slechts met geel. De Reviewcommissie vond de strafmaat te licht en vroeg aan de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB om zich over het incident uit te spreken. Die oordeelde afgelopen dinsdag dat de scheidsrechter zich vergist heeft in zijn beoordeling en legde de spits van de Waaslanders twee wedstrijden schorsing op. Club en speler konden zich daar niet in vinden en tekenden beroep aan, zonder succes.

‘De tv-beelden bevestigen dat Vanzo zijn tegenstrever opzettelijk met het rechterbeen aantrapt zonder de bal te kunnen spelen. De indicatieve tabel voor zo’n trap voorziet een schorsing van 2 tot 6 speeldagen’, aldus de Geschillencommissie Hoger Beroep. ‘De scheidsrechter heeft de feiten waarvoor Vanzo tuchtrechterlijk wordt vervolgd manifest verkeerd beoordeeld. De feiten zijn ernstig en horen niet op een voetbalveld thuis. Een bestraffing dringt zich op.’

Coach Stijn Vreven zakt daardoor zaterdag op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League zonder de geschorste Vanzo af naar STVV. Ook de thuiswedstrijd tegen KRC Genk moet de aanvaller van Waasland-Beveren aan zich voorbij laten gaan.