PROXIMUS LEAGUE. Tubeke haalt Antwerp bij, Lierse verliest zwaar
Ndiaye en Pierrot vechten een pittig duel uit Foto: MIST
Tubeke komt naast Antwerp op de eerste plaats in de Proximus League na 2-1 winst tegen St Gillis. Antwerp slaagde er zaterdag niet te winnen. De Great Old miste vertrouwen, snelheid, autoriteit en vernuft om de goed georganiseerde elf van Alex Czerniatynski het leven zuur te maken en bleef in Seraing op een veel te magere 0-0 hangen. Lierse ging met 4-2 onderuit bij WS Brussel.

Tubeke klom tegen St Gillis al na 9 minuten op voorsprong na een doelpunt van Diallo. De Malinees zorgde halfweg de eerste helft eigenhandig voor de verdubbeling van de score, goed voor zijn zevende doelpunt van het seizoen. Diallo is daarmee alleen topschutter in de Proximus League. St Gillis lukte nog de aansluitingstreffer voor rust via Alves, maar daar bleef het bij. Tien minuten voor tijd vielen de bezoekers nog met tien man na een rode kaart.

Lierse leed een pijnlijke 4-2 nederlaag bij WS Brussel, dat zo naar een tiende plaats springt in de stand. De hoofdstedelingen hadden halfweg al een 1-0 voorsprong vast, maar via Velikonja kwam Lierse langszij na 64 minuten. Soumah leek de drie punten veilig te stellen voor de thuisploeg in de 75e minuut, maar met nog vier minuten op de klok zorgde Velikonja voor de Lierse gelijkmaker. De wedstrijd leek op 2-2 te eindigen, maar Some maakte in de toegevoegde tijd nog twee goals voor WS Brussel.

Antwerp wint niet

Seraing hield het zaakje goed gesloten en was duidelijk niet zinnens zich te laten overdonderen door de machine. Dufer kopte te zwak naast, maar voorts waren er geen snelle wapenfeiten bij Antwerp. Wél een snelle en piepkleine Saliu Popoola, andermaal de draaischijf bij de Luikenaars, die Gevaert ook de afgelopen week omzeggens enkele uren aan het nadenken moet hebben gezet. En het bleef oppassen voor Antwerp, dat minder autoriteit en zelfvertrouwen dan anders uitstraalde en zeker niet foutloos voor de dag kwam.

Ook spits Owusu kreeg geen voet aan de grond. Het zegde wat, De Decker en Binst die al relatief snel mochten warmlopen. Aan de rust stoomde een malcontente Gevaert Binst woordelijk klaar om in te vallen. Limbombe, een schim van zichzelf, betaalde het gelag.

Owusu mist onbegrijpelijk

Kort na de rust schotelde Dom Owusu dan toch de 0-1 voor, maar de Ghanees miste op een haar na. Het bleef echter krasselen voor een te traag spelend Antwerp, dat moest opletten om niet op een beslissende counter (van Saliu Popoola) te lopen. Kudimbana hield de Great Old recht. De Great Old bleef zoeken naar dat ene gaatje, maar de verlossing kwam er niet. Seraing miste nog dé om de drie punten thuis te houden. Alleszins een valse noot voor Antwerp, dat volgende week voor nieuwe uren van de waarheid komt te staan.

Bekijk hier de volledige stand in de Proximus League!