Weer stapje dichter bij Lefevere: Giant-Alpecin geeft Kittel vrij
Foto: Photonews
Marcel Kittel verlaat Giant-Alpecin. De Duitse topsprinter en het WorldTour-team beslisten vroegtijdig een einde te maken aan het nog tot en met 2016 lopende contract. Dat meldden de 27-jarige Kittel en Giant-Alpecin vrijdag op hun websites. Kittel geeft zijn nieuwe ploeg nog niet prijs, maar eerder gaf Patrick Lefevere van Etixx-Quick Step al aan in zee te willen gaan met de spurtbom.

Wielrennen op Sportwereld.be

Kittel moest dit seizoen met een virus en een vormdip afrekenen. Er zat een haar in de boter tussen de Duitser en Giant-Alpecin sinds het team hem niet had opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk.

'Sportief gezien kende ik in 2015 een grote inzinking. Ik heb enkele slechte maanden achter de rug, die emotioneel erg moeilijk waren', aldus Kittel, die zowel in 2013 als 2014 vier ritzeges in de Tour behaalde. Dit jaar mocht hij enkel zegevieren in een etappe van de Ronde van Polen. 'Giant-Alpecin wil een nieuwe richting inslaan, met focus op het klassement. Als pure sprinter vroeg ik me af of er binnen het team nog voldoende ruimte zou zijn voor mijn ambities. Uiteindelijk geraakten we het niet eens over onze doelstellingen.'

Etixx-Quick Step heeft voor volgend seizoen al 29 renners onder contract staan en dus is er nog plaats voor één extra renner. Dat mag gerust een spurter zijn, zeker na het vertrek van Mark Cavendish naar de opvolger van MTN-Qhubeka. 'Zelf heb ik nog niet gepraat met Kittel, maar we zullen uiteraard ook niet de enige gegadigde zijn om hem eventueel over te nemen. Ik zou Marcel er graag bij hebben, maar wil niet voorbarig zijn', zo stelde Lefevere woensdag.