Zanger Novastar: ‘Bart De Wever doet het goed in Antwerpen’
Foto: Alex Vanhee

‘De kritiek op het Antwerpse stadsbestuur is vaak onterecht. Ik vind dat De Wever het goed doet. Er is veel minder negativiteit in de stad en het is er veiliger’, zei Joost Zweegers, frontman van de Belgische groep Novastar vrijdag in ‘De bende van Annemie’ op Radio 1.

De Wever en zijn stadsbestuur zijn niet gespaard gebleven van kritiek. Vooral de burgemeester zelfs wordt vaak zwaar aangepakt. Ook vanuit het culturele milieu. De in Antwerpen wonende Zweegers nam het vandaag in ‘Bende van Annemie’ op voor zijn burgemeester.

‘Antwerpen, dat is voor mij dé stad’, zegt hij. Zweegers woont al lang in Antwerpen, en hij woont er graag. 'Ik vind dat het bestuur en De Wever het heel goed doet.' Die worden volgens hem, vaak onterecht, bekritiseerd. ‘Wie kansen wil nemen in Antwerpen, kan dat.' Omdat er duidelijke regels zijn en er minder negativiteit hangt', aldus Zweegers, weten mensen waar ze aan toe zijn. 'Er is minder racistische praat, omdat er minder misbruik gemaakt wordt', zegt de zanger.

Veiliger Antwerpen

Volgens Zweegers is de stad ook veel veiliger geworden dan vroeger. ‘Er is meer controle. Te streng? Daar ben ik het niet mee eens’, zegt hij. ‘Het is de enige manier om een multiculturele stad te runnen. Anders draait het in de soep.'

Op de vraag wat zijn linkse vrienden uit het artistiek milieu van die uitspraken zullen vinden, zegt hij. ‘Ik ben niet rechts. Maar er moeten bepaalde regels zijn. Als je er iets wil van maken, is duidelijkheid heel welkom. Dat hebben we in mijn stad. Is dat rechts? Ik vind van niet’, zegt hij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig