Pellegrini spreekt Wilmots tegen: ‘Kompany is niet fit voor interlands’
Foto: Photo News

Ondanks een kuitblessure werd Vincent Kompany vanmiddag door Marc Wilmots opgeroepen voor de beslissende EK-kwalificatiematchen van de Rode Duivels tegen Andorra (10 oktober) en Israël (13 oktober). ‘Kompany zou fit moeten geraken voor de twee de match tegen Israël’, aldus Wilmots. ‘Kompany is niet fit genoeg om voor België te spelen’, spreekt Manchester City-trainer Pelligrini tegen.

Vincent Kompany liep op 15 september een kuitblessure op in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Sindsdien keek de aanvoerder langs de zijkant toe. Ook dit weekend zal hij niet in actie komen voor Manchester City, zaterdagnamiddag Newcastle ontvangt.

‘Ik heb gisteren met Vincent Kompany gesproken’, vertelde Marc Wilmots vrijdagmiddag op persconferentie. ‘Hij was enkele matchen geblesseerd, maar hij is nu fit. Maandag hervat hij zijn looptraining. Vincent wil zelf graag komen, heeft goesting. In samenspraak met Manchester City en de medische staf zal hij een aangepast programma volgen bij ons. Hij zal niet spelen tegen Andorra, maar hij moet wel klaar geraken voor de laatste thuismatch tegen Israël’, aldus de bondscoach.

Twee uur later op de persconferentie van Manchester City-coach Manuel Pellegrini klinkt een ander geluid. ‘Kompany is niet fit genoeg om te spelen voor de Rode Duivels. Maar het is belangrijk voor hem om bij zijn ploegmakkers van de nationale ploeg te zijn tijdens de belangrijke kwalificatieduels. We zullen zien of hij na de interlandbreak fit geraakt voor de volgende match van Manchester City. De kuitspier is een moeilijke spier.’