Zeven nieuwe bestemmingen voor Brussels Airlines deze winter
Foto: BELGA

Brussels Airlines breidt haar vluchtaanbod tijdens het komend winterseizoen uit met zeven nieuwe bestemmingen. Accra (Ghana), de Canarische eilanden (Tenerife en Las Palmas/Gran Canaria), Faro, Zagreb, Bremen en Billund prijken in de nieuwe winterdienstregeling.

Op 25 oktober gaat in de luchtvaartsector wereldwijd het winterseizoen van start. Brussels Airlines zal tijdens het winterseizoen, dat nog tot 26 maart duurt, gemiddeld 669 vluchten per week uitvoeren naar Europese bestemmingen. Dat zijn er 27 meer dan tijdens de winter 2014-2015. Naar de langeafstandsbestemmingen zijn er gemiddeld 80 wekelijkse frequenties geprogrammeerd.

Accra, nieuwe langeafstandsbestemming

Vanaf eind oktober lanceert Brussels Airlines vier vluchten per week naar Accra, de hoofdstad van Ghana. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag met een vertrek in Brussel in de ochtend en een vertrek vanuit Accra ’s avonds. Het Brussels Airlines vluchtaanbod naar West-Afrika wordt trouwens in vergelijking met vorige winter ook uitgebreid. Zo wordt Lomé (Togo) vier in plaats van twee keer per week verbonden met Brussels Airport. Ook naar Freetown (Sierra Leone) en Monrovia (Liberia) verdubbelen de vluchtfrequenties van twee naar vier per week. Naar Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso) wordt drie in plaats van twee keer per week gevlogen.

Zes nieuwe Europese winterbestemmingen

Ook de Europese netwerkkaart van Brussels Airlines wordt aangevuld. In vergelijking met vorig winterseizoen komen er zes nieuwe bestemmingen. Met Tenerife en Las Palmas/Gran Canaria zet de vliegmaatschappij vanaf deze winter koers naar twee toeristische topbestemmingen. Beide Canarische eilanden worden twee keer per week opgenomen in het vluchtschema. Ook wie van het milde klimaat in de Portugese Algarve wil genieten, kan voortaan bij Brussels Airlines terecht. De luchthaven van Faro, een populaire zomerbestemming, wordt nu ook in het winterseizoen bediend. In de maanden november, februari en maart zijn er rechtstreekse vluchten naar Faro/Algarve gepland.

Met Bremen voegt Brussels Airlines een belangrijke Noord-Duitse handelscentrum aan haar netwerk toe. Nog in Noord-Europa is Billund na een succesrijke lancering de voorbije zomer, een nieuwkomer in het winteraanbod en wordt twee keer dag aangevlogen. Brussels Airlines breidt haar Europese vluchtaanbod ook uit met Zagreb, de hoofdstad van de EU’s jongste lid Kroatië, wordt 6 keer per week aangevlogen.