Eigen verdieping voor Maarten Van Severen in Design Museum Gent
Foto: fvv

De tweede verdieping van het Design Museum in Gent onderging een grondige transformatie en wordt vijf jaar lang volledig gewijd aan de Gentse ontwerper Maarten Van Severen. Het architectenbureau Robbrecht & Daem bedacht de scenografie.

Maarten Van Severen (1965-2005) ontwierp stoelen, tafels, kasten, verlichting en interieurs. Bij een breder publiek is hij vooral bekend door zijn iconische stoel .03, die wereldwijd furore maakte.

Die stoel is in het Design Museum Gent te zien in het eerste ontwerp uit 1994, vóór hij met het designbedrijf Vitra in zee ging, en in de originele kleuren zwart, bordeauxrood, donkergroen en donkerblauw.

‘We tonen de wereld van Maarten Van Severen, niet alleen als maker, ook als kunstenaar en verzamelaar’, zegt curator Eva Van Regenmortel.

‘Het is geen overzichtstentoonstelling. We proberen weer te geven wat vormgeven voor hem betekende en roepen een breder beeld op dan dat van de ontwerper van sobere meubels en minimalistische objecten, zoals hij vaak wordt voorgesteld.’