Brugs huisvuil nog zeker tot maandag op straat
Foto: mvn

Het huisvuil in de straten van Brugge zal minstens blijven staan tot maandag. De Brugse vuilnismannen hebben met de directie geen oplossing gevonden, dus wordt er vrijdag niet meer uitgereden. Maandag is er opnieuw overleg.

Door een spontane staking bij de huisvuilophalers waren donderdagochtend slechts twee van de 40 huisvuilophaalwagens in Brugge uitgereden. De reden van de spontane staking was een voorstel van de directie om, omwille van besparingen, te werken met nieuwe uurroosters. Volgens die nieuwe uurroosters zouden de huisvuilophalers hun ophaalronde in een kortere tijdspanne moeten doen.

Vakbonden en directie onderhandelen nog om tot een compromis te komen, maar voorlopig is er geen oplossing. De vuilnismannen leggen dus ook vrijdag het werk neer. Het huisvuil staat daardoor in Brugge, Zedelgem, Blankenberge, Oostkamp en De Haan nog op straat. IVBO (Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking) vraagt de inwoners van de getroffen gemeenten intussen om het huisvuil de komende dagen niet op straat te laten staan als het vandaag niet werd opgehaald.