De nazomer blijft overuren kloppen
Foto: Belga

We krijgen opnieuw een zonnig en droog weekend, met temperaturen tot 19 graden. Ook begin volgende week blijft het relatief zacht, maar kan er soms wat regen vallen.

Vrijdagochtend werd voor het eerst in dit najaar een negatieve temperatuur waargenomen. In Elsenborn daalde het kwik tot min 1,2 graden.

Het is vrijdagmiddag droog en zonnig herfstweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. De maxima bedragen van 16 tot 19 graden. Vrijdagavond en -nacht is het vrijwel helder. Later kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Minima: 1 tot 7 graden.

Zaterdag schijnt de zon, maar soms verschijnen er ook wolkenvelden. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. Maxima: 15 tot 19 graden. In de nacht van zaterdag op zondag is er kans op een bui in de regio ten zuiden van Samber en Maas

Na het optrekken van nevel en mist is het zondag rustig en droog met af en toe zon bij zowat 18 graden. Tijdens de eerste helft van de volgende week is er meer bewolking waaruit soms regen valt. Overdag blijft het relatief zacht en ‘s nachts wordt het beduidend minder koud.