Infrabel zet een volgende stap in zijn strijd tegen spoorlopen. Vanaf 12 oktober pakt de spoorwegbeheerder uit met een snoeiharde campagne. In een filmpje dat die campagne voorafgaat, is te zien hoe een trein met hoge snelheid inrijdt op enkele paspoppen. ‘Het wordt een campagne die zegt waar het op staat.’

Afgelopen maandag moest een trein van Brussel naar Dendermonde nog vol in de remmen voor een groepje jonge spoorlopers. Infrabel krijgt het fenomeen amper onder controle, ondanks eerdere expliciete campagnes. In het nieuwe filmpje – voorlopig nog een trailer – zijn paspoppen te zien die in het midden van het spoor staan, terwijl een trein met hoge snelheid komt aanrijden. Hoewel de machinist vol op de rem gaat staan, is een aanrijding niet te vermijden.

‘Het wordt een campagne die zegt waar het op staat’, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

De spoorwegbeheerder ziet zich genoodzaakt de harde beelden te gebruiken, want het aantal meldingen van spoorlopen blijft stijgen. Vorig jaar werden ruim vijfhonderd incidenten gemeld, in totaal kwamen negen spoorlopers om het leven.

 

  2012 2013 2014
Aantal vastgestelde gevallen 478 477 509
Aantal doden 2 9 9
Aantal zwaargewonden 5 4 7
Aantal minuten vertraging 66.039 minuten 54.777 minuten 62.741 minuten
Bron: Infrabel

 

 

 

“Allez, remmen!! R-E-M-M-E-E-E-N!!!” En toen werd het stil... Benieuwd naar onze nieuwe campagne tegen spoorlopen? Afspraak binnen twee weken.

Posted by Spoorveiligheid on Wednesday, September 30, 2015