Fagron benaderd voor overname
Foto: rr

Fagron is benaderd door verschillende partijen met het oog op een mogelijke overname. Dat heeft de leverancier aan apotheken vrijdag bekendgemaakt. Er zijn verkennende gesprekken aangevat. Het aandeel schoot vrijdagochtend tot meer dan 30 procent hoger.

Fagron zegt de interesses zorgvuldig te evalueren, rekening houdend met de belangen van al haar aandeelhouders. Fagron heeft J.P. Morgan aangesteld als financieel adviseur. Er is geen zekerheid dat de gesprekken zullen leiden tot een publiek bod op de aandelen van Fagron, luidt het.

Het bedrijf stelde ook de vooruitzichten voor dit jaar negatief bij. De apotheektoeleverancier verwacht een omzet tussen de 470 en 480 miljoen euro, terwijl eerder was uitgegaan van minstens 500 miljoen euro omzet. De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou uitkomen tussen de 105 en 115 miljoen euro. Ook de winstdoelstelling wordt ingeperkt: van 130 naar 105 à 115 miljoen eurotelling wordt ingeperkt: van 130 naar 105 à 115 miljoen euro

Fagron verwijst naar ‘negatieve ontwikkelingen met betrekking tot de terugbetaling van niet-steriele bereidingen in de VS en de verzwakking van de Braziliaanse real’.

Fagron is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. Diezelfde Coucke investeerde recent in Fagron, en bezit nu meer dan 5 procent in het farmabedrijf.