Voormalig F1-talent gaat op 25-jarige leeftijd 'met pensioen'
Foto: Jaime Alguersuari
Voormalig F1-piloot Jaime Alguersuari gaat met pensioen, toch wat zijn racecarrière betreft. Alguersuari debuteerde in 2009 tijdens de GP van Hongarije bij Toro Rosso. De Spanjaard werd daardoor met zijn 19 jaar en 125 dagen de jongste racepiloot ooit in de Formule 1, een record dat dit jaar werd aangescherpt door Max Verstappen.

Na zijn debuut mocht Alguersuari het seizoen 2009 afwerken bij Toro Rosso, waarna er nog twee F1-seizoenen volgden, alvorens hij in 2011 het Red Bull-programma moest verlaten. Alguersuari was nog steeds maar 21 jaar toen hij de Formule 1 verliet, al was hij nog wel twee jaar de testrijder van bandenleverancier Pirelli. 

Alguersuari nam dit jaar deel aan het eerste seizoen van de Formula E, maar door problemen met zijn gezondheid kon hij het seizoen niet afwerken. Tijdens een persconferentie in Madrid kondigde Alguersuari zijn afscheid van de autosport aan, al liet hij wel verstaan dat dit niet om medische redenen is. 'Ik heb nood aan verandering,' aldus Alguersuari. 'Ik heb mijn liefde voor deze vriendin verloren. Ik ben 25 en heb besloten om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik hoor niet meer thuis in de autosport ... al kan ik ook niet zeggen dat dit helemaal het einde is.'

Jaime Alguersuari kwam tijdens 46 F1-races aan de start en zijn beste resultaat ooit was een zevende plaats in Italië en Zuid-Korea.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: