Secretaresse licht Bank Degroof op
Foto: BELGA

De secretaresse van Regnier Haegelsteen, de vorige ceo van Bank Degroof, heeft geld verduisterd.

Bank Degroof, die gisteren officieel de fusie vierde met beurshandelaar ­Petercam, had niet ­alleen reden tot vieren. De bank blijkt het slachtoffer te zijn geworden van oplichting, zo vernam de redactie.

De oplichting heeft te maken met de directieassistente van de voormalige ceo Regnier Haegelsteen, die intussen is opgevolgd door Philippe Masset (ex-ING). De directieassistente heeft zich volgens betrokkenen verrijkt door fondsen achterover te drukken.

Twee miljoen euro

Over het hoe en wat doet Bank Degroof geen mededeling. Duidelijk is dat de vrouw een lange staat van dienst had en het vertrouwen van de top genoot. In de wandelgangen valt te horen dat het mogelijk om geld van Haegelsteen zelf ging. Sommigen citeren het cijfer van 2 miljoen euro.

Voor de bank, die een reputatie als private banker heeft hoog te houden, is de affaire een ongelukkige zaak. Tegen de vrouw is een strafklacht ingediend. De bank gaat niet in op vragen om toelichting. ‘In het belang van het onderzoek kunnen we geen nadere mededelingen doen’, zegt de woordvoerder van de bank.

Fusie afgerond

De feiten zijn onlangs aan het licht gekomen. De voorbije twee weken is de directiesecretaresse niet meer in de bank gezien.

De bank maakte gister­ochtend bekend dat de fusie van Bank Degroof met Petercam formeel afgerond is. In dat proces hebben al heel wat ­medewerkers de groep verlaten. De nieuwe combinatie bestaat uit 1.400 medewerkers en ­beheert 50 miljard euro aan middelen. Ze is daarmee de grootste onafhankelijke Belgische vermogensbeheerder.