Jelle Vossen: ‘Het was niet goed genoeg’
Foto: Isosport

Club Brugge-spits Jelle Vossen speelde donderdag slechts een halfuurtje mee in de met 1-3 verloren Europa League-partij tegen het Deense Midtjylland, maar kon het tij niet keren. Vossen, ingevallen voor de ongelukkige Diaby, gaf na het laatste fluitsignaal grif toe dat het niet goed genoeg was bij Club.

‘We waren eerst en vooral al niet goed genoeg aan de partij begonnen. We speelden te tam en er zat geen tempo in ons spel. Op die manier maak je het wel erg makkelijk voor je opponent, al hadden we in de eerste helft wel nog een strafschop kunnen krijgen. Gebeurt dat, krijg je natuurlijk een andere match’, klonk het.

Bij rust stond het nog 0-0, na de pauze slikte Club drie treffers. ‘De tweede helft was simpelweg niet goed. Dat we nu al zes punten achterstand hebben op Midtjylland en Napoli is niet leuk, maar gedaan is het niet. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen in onze groep en we zijn nog niet uitgeschakeld. Makkelijk wordt het echter niet’, besefte de spits.

Vossen en Club staan zondag voor de lastige verplaatsing naar de Ghelamco Arena, voor de topper tegen landskampioen AA Gent. ‘We moeten de knop omdraaien en uitkijken naar zondag. Dat is opnieuw een heel andere wedstrijd.’

De fauw: 'Ref was zeker niet voor ons'

Ook bij Davy De fauw kwam de nederlaag hard aan. 'We waren nochtans voorbereid dat het lastig zou worden', zucht hij. 'We wisten dat Midtjylland sterk was op stilliggende ballen en hadden ons aangepast. Toch kregen we er doelpunten op tegen. Ze hadden een sterke organisatie en daar hadden we geen antwoord op. We slaagden er niet in de ruimtes te vinden.'

De rechtsachter kwam ook terug op de niet-gefloten strafschop bij een 0-0 stand. 'Het zou uiteraard een voordeel geweest zijn, want dan hadden we op voorsprong kunnen komen. De scheidsrechter deed zijn best, maar vandaag was hij zeker niet voor ons', besloot De fauw.

Meunier: 'Dit is toch een klap'

Meunier begon op de bank en kwam in de 70e minuut - bij een 0-2 stand - Davy De fauw vervangen. Vier minuten later werd het zelfs 0-3, Meunier milderde met een schitterende knal. 'Toch is dit balen', meldde de flankverdediger achteraf. 'Ik dacht na we na onze drie opeenvolgende zeges (tegen Waasland-Beveren, Patro Eisden Maasmechelen en Lokeren, nvdr.) nochtans opnieuw op de goede weg waren, maar dit is toch een klap.'

'Ik vond ons vandaag niet enorm slecht spelen, maar echt lekker liep het niet. We speelden een goede eerste en een slechte tweede helft. Stilstaande fases nekken ons, ook als wisten we goed genoeg dat we daar extra voor moesten uitkijken", sakkerde Meunier.

Na de nul op zes tegen Napoli en Midtjylland moet Club in zijn derde groepswedstrijd in de Europa League - op 22 oktober in Polen tegen het eveneens puntenloze Legia Warschau - vol aan de bak. 'Daar moeten we absoluut iets rapen. Verliezen we daar, wordt het wel echt bijzonder lastig', klonk het.