Pijnlijke avond: Club Brugge verliest in eigen huis van Midtjylland
Foto: Photo News

Nadat eerder op de avond Anderlecht al tegen Qarabag met 1-0 onderuit ging in de Europa League, beleefde ook Club Brugge Europees een pijnlijke avond. Na de blamage in Napels verloor het nu in eigen huis met 1-3 van het Deense Midtjylland. De knappe eerredder van Meunier was slechts een pleister op een houten been. Napoli won ook in Warschau en staat samen met Midtjylland op kop in Groep D met het maximum van de punten. Club staat gedeeld laatste.

Preud’homme schudde zijn elftal (nog maar eens) door elkaar. Simons, Meunier en Vossen startten op de bank, net zoals Bolat en Dierckx. Claudemir, De fauw, Izquierdo en Diaby stonden ietwat verrassend aan de aftrap terwijl Bruzzese gewoon onder de lat bleef staan. Bij de Denen miste Jim Larsen het treffen met zijn ex-club door een hamstringblessure.

Bekijk hier beide opstellingen

Na de 0-5-nederlaag in Napels wilde Club Brugge revanche en dus trok het op zoek naar een snelle openingsgoal. De thuisploeg zocht naarstig naar openingen maar de Deense landskampioen zette vroeg druk op de man in balbezit en de slordigheden stapelden zich op.

De Denen tekenden zelfs voor het grootste gevaar maar het stadion veerde op toen doelman Andersen Pereira tegen de vlakte trok. Heel Club schreeuwde om een penalty, maar de Schotse scheidsrechter McLean wil daar niet van weten. Diezelfde doelman had even later ook het nodige geluk toen hij een botsend schot met zijn gezicht afweerde. Aan de overzijde dreigde de aalvlugge Sisto met enkele dribbels. Vanaken speelde een aardige partij: hij hield het simpel en zocht de combinatie maar ook hij kreeg geen tempo in het spel van Club en kon geen groot gevaar creëren, waardoor 0-0 de logische ruststand was.

Preud’homme voerde geen wissels door en meteen na rust trok Club ten aanval. Diaby kreeg een grote kans maar kreeg de bal niet goed voor zijn linker. De Denen prikten echter meteen enkele keren gevaarlijk tegen en in de 51ste minuut scoorde Sisto met een afgweken bal de 0-1... De thuisploeg bleek daarna niet bij machte om de Deense defensie in de problemen te brengen. Diaby was voor het publiek de gebeten hond na Preud’homme wisselde hem ook voor Jelle Vossen. Midtjylland maakt echter zijn reputatie op stilstaande fases waar: Onuachu moest zelfs niet springen om de 0-2 binnen te koppen.

MPH speelde met Tuur Dierckx en thomas Meunier nog zijn laatste troeven uit maar Novak mocht van dichtbij de 0-3 in doel jagen. Een sterk ingevallen Meunier scoorde dan wel nog een erg knappe eerredder, verder dan die 1-3 kwam Club niet want het slotoffensief(je) dat daarna volgde leverde niets op. Zo werd het wel een erg pijnlijke avond voor de Belgische ploegen in de Europa League.

Mertens opnieuw succesvol

Napoli klopte in Groep D Legia Warschau in eigen huis en opnieuw was Rode Duivel Dries Mertens goed bij schot: hij scoorde de 0-1, na rust zou het nog 0-2 worden. Napoli en Midtjylland staan zo samen op kop met het maximum van de punten, Club Brugge en Legia Warschau staan laatste met nul punten.

Opmerkelijk:

De balans voor de Belgische ploegen deze week is erg pover: Club Brugge telt 0 op 6, Anderlecht doet amper beter met 1 op 6. Beide ploegen konden echter ook voetballend allerminst overtuigen in de Europa League. AA Gent verloor dan wel 2-1 van Zenit Sint-Petersburg en heeft in de Champions League ook ‘slechts’ 1 op 6, maar de Buffalo’s konden wel nog terugblikken op een sterke prestatie. Club en Anderlecht niet.

Belangrijkste fases:

5’ Vanaken met de knappe doorsteekpass richting Diaby. Die wil op doel trappen maar Novak steekt er zijn voetje nog tussen.

7’ Rasmussen zet zijn hoofd tegen een scherpe voorzet vanop rechts. Net genoeg gehinderd door Duarte kan hij zijn kopbal niet kadreren.

19’ Sisto met een nummertje en die flitsende actie komt van de snelle voetjes van Sisto. Hij rolt twee Bruggelingen op en dwingt aan de achterlijn Bruzzese tot een redding.

Mechele raakt de bal ongelukkig na een corner, gelukkig voor hem staat Vormer aan de eerste paal om het gevaar te verijdelen.

23’ Sisto probeert met een vrije trap à la Cristiano Ronaldo te scoren, maar zijn poging waait naast de kooi van Bruzzese.

27’ Doelman Andersen grijpt naast de bal bij een corner. Hij trekt vervolgens Pereira tegen de vlakte. Heel Club schreeuwt om een penalty, maar scheids McLean wil daar niet van weten. Onterechte beslissing van de Schot.

29’ Vreemde redding van doelman Andersen. Hij stopt een botsend schot met zijn gezicht af.

34’ Mechele wordt simpel gepasseerd door Sisto. Die haalt stevig uit met links maar ook zijn poging belandt niet tussen de palen.

36’ Andersen heeft geen enkele moeite met de zachte kopbal van Diaby.

47’ Vormer lepelt de bal naar Diaby. Die kan met zijn mindere rechter op doel besluiten maar doet niet. Het vervolg van de man die vier keer scoorde tegen Standard lijkt nergens naar.

49’ Sisto biedt Rasmussen dé mogelijkheid op het openingsdoelpunt, maar die vergeet zijn voet tegen de voorzet te zetten.

51’ GOAL! Sisto ontdoet zich van Vormer. Zijn knal verdwijnt via het lichaam van Mechele in doel: 0-1!

67’ GOAL! Duarte moet Onuachu bewaken, die zo’n vijftien centimeter groter is dan de Costa Ricaan. De invaller hoeft zelfs niet te springen om de bal binnen te koppen: 0-2!

74’ GOAL! Club verdedigt slap bij een vrije trap. Novak mag van dichtbij de 0-3 in doel jagen. Pijnlijk: 0-3!

79’ GOAL! Vanaken met de bal binnendoor. Meunier trapt met buitenkant rechts de bal enigszins mooi in doel: 1-3!

89’ Na een duel met Vossen blijft Romer liggen. Tot groot ongenoegen van de Brugse fans en spelers, die verhaal gaan halen. Scheids McLean blijft er kalm onder.

92’ Pereira heeft nauwelijks een doelkans gehad. In de toegevoegde krijgt hij er wel eentje, maar hij kan zijn volley niet laag houden.

93’ De vrije trap van Poulsen vliegt over de muur maar ook over het Brugse doel.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase