Eerste gebouwen in Doel-centrum gesloopt
Foto: vvp

In het centrum van Doel, in de gemeente Beveren, zijn donderdag de eerste twee groepen gebouwen gesloopt. 'Dat gebeurde zonder problemen', stelt havenbeheerder Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO). Het polderdorp moet op termijn plaats maken voor het Saeftinghedok, in functie van de havenuitbreidingsplannen. Door de afbraak verbetert ook de leefbaarheid van Doel, klinkt het verder.

Om het Saeftinghedok te kunnen graven, dat bedoeld is om de haven uit te breiden, moet Doel-centrum verdwijnen. De afgelopen jaren kwamen steeds meer gebouwen in handen van de beheerder van de havengronden in de Waaslandhaven, de Maatschappij Linkerscheldeoever.

'We hadden nu vergunningen om al twee clusters van gebouwen te slopen. Het gaat om vijf adressen aan de rand van het dorp', zegt MLSO-woordvoerder Bert Pichal. 'De gebouwen waren nog maar moeilijk af te sluiten. Er kwamen mensen met slechte bedoelingen.' Volgens MLSO zorgt de vrijkomende open ruimte mee voor meer sociale controle.

Momenteel loopt er een aanvraag voor de sloop van nog twee andere groepen gebouwen. MLSO is eigenaar van in totaal zo’n 200 woningen, die in clusters zullen worden gesloopt. De havengrondenbeheerder besliste recent nog dat huurders van MLSO-woningen nog tot en met 31 oktober 2016 in Doel-centrum zullen kunnen wonen.