Een 32-jarige verpleegster uit Diksmuide zit in de cel op verdenking van twee pogingen tot gifmoord in een rusthuis in Lichtervelde. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Tanja R. zou opzettelijk grote dosissen insuline ingespoten hebben bij patiënten die niet aan diabetes lijden.

Op 22 juni 2013 kreeg de 88-jarige Georges Deschepper in rusthuis ‘t Hof zonder reden insuline ingespoten. Georges lag een week lang in coma en overleed enkele maanden later. Het onderzoek leverde niets op en dreigde in april 2014 zelfs stopgezet te worden. Maar de burgerlijke partijen gingen hiertegen in beroep. 

In januari 2015 werd in hetzelfde woonzorgcentrum in Lichtervelde ook een 88-jarige vrouw plots ernstig ziek. Ook dit slachtoffer kreeg insuline ingespoten, terwijl ze niet aan diabetes lijdt. Na enkele dagen was de vrouw terug aan de beterhand.

Naar aanleiding van dit tweede incident werd aangekondigd dat alle recente overlijdens in ‘t Hof zouden onderzocht worden. Ondertussen was Tanja R. in het vizier van de speurders gekomen. De toenmalige verpleegster van het rusthuis bekende dat ze beide slachtoffers om het leven wilde brengen. Bij de vergiftigingspoging op de man uit Izegem zou de verdachte zich hebben laten leiden door stemmen. Het tweede slachtoffer zou volgens R. zelf gevraagd hebben om te sterven. Tanja R. bekende ook enkele kleine diefstallen in het woonzorgcentrum. De vrouw was bovendien eerder al veroordeeld voor andere feiten van diefstal. Momenteel is de verdachte niet meer aan de slag in ‘t Hof.

De onderzoeksrechter besliste woensdagavond om Tanja R. aan te houden. Vrijdagochtend zal de vrouw in Brugge voor de raadkamer verschijnen. Dan zal beslist worden of ze langer in de cel moet blijven.