Johan Van Herck voelt enorme drive bij Davis Cup-team
Foto: Isosport

De Belgische Davis Cup-kapitein Johan Van Herck kijkt net als tennisminnend België reikhalzend uit naar de grote finale van de Davis Cup, die op 27 november van start gaat op het gravel van Flanders Expo in Gent. In die eindstrijd krijgen de Belgen zoals bekend het Groot-Brittannië van ‘s werelds nummer drie Andy Murray over de vloer. Volgens Van Herck is Team Belgium klaar voor de uitdaging, zei hij donderdag op een persconferentie in Flanders Expo.

Op weg naar de finale schakelde België achtereenvolgens Zwitserland (in Luik), Canada (in Middelkerke) en Argentinië (in Vorst Nationaal in Brussel) uit. Ook de finale spelen de Belgen in eigen land, ditmaal is Flanders Expo in Gent de ‘place to be’.

‘We hebben al drie fantastische organisaties achter de rug en ik twijfel er niet aan dat ook de vierde super wordt’, verklaarde Van Herck. ‘Als team zijn wij dan ook enorm blij dat we de finale opnieuw voor eigen volk kunnen afwerken. We zijn echt klaar voor de uitdaging’, klonk het.

Als België zijn allereerste Davis Cup-eindzege wil pakken, moet het wel voorbij ene Andy Murray. ‘We starten dan wel als underdog, maar ik voel een enorme drive in mijn groep om die finale zo goed mogelijk af te werken. We gaan in ieder geval zoals steeds ons hart en onze ziel op het terrein laten. Deze finale is een unieke gebeurtenis, met een zege zouden we die alleen maar historischer kunnen maken.’