Volksgezondheid roept op zo lang mogelijk borstvoeding te geven
Foto: katrijn van giel

Veel vrouwen die in een ziekenhuis bevallen en daar borstvoeding geven, stoppen daar vaak mee eens ze terug thuis zijn. Daarom wil de federale overheidsdienst Volksgezondheid hen oproepen om ook thuis nog zo lang mogelijk hun pas geboren kind borstvoeding te geven. Er zijn immers talrijke mogelijkheden ter ondersteuning van deze nieuwe fase in hun leven, zegt Volksgezondheid.

Naar aanleiding van de Internationale Week van de Borstvoeding, die donderdag van start ging en tot woensdag 7 oktober duurt, brengen Volksgezondheid en het Federaal Borstvoedingscomité (FBVC) het belang van borstvoeding nog eens onder de aandacht. “De overgrote meerderheid van de zwangere vrouwen kiest er in België voor om in een ziekenhuis te bevallen”, zegt Laurence Doughan van Volksgezondheid. ‘De laatste jaren is de begeleiding van moeders die borstvoeding wensen te geven er in de ziekenhuizen sterk op vooruit gegaan.’

Van zo gauw moeders thuis komen, valt voor te veel moeders de begeleiding en steun weg waardoor een snelle daling vastgesteld wordt in de borstvoedingscijfers. Dat gebeurt vooral tijdens de eerste weken na het verlaten van het ziekenhuis. Aangezien het aantal dagen dat pas bevallen moeders in het ziekenhuis verblijven nog zal verminderen, willen het FBVC en het Federaal Voedings- en Gezondheidsplan (FVGP) zwangere vrouwen en pas bevallen moeders wegwijs maken in de talrijke mogelijkheden die ze hebben ter ondersteuning van deze nieuwe fase in hun leven.

Een lijst met mogelijkheden voor steun aan borstvoedende moeders is op de website www.borstvoedingnatuurlijk.be te vinden.

Voor de campagne 2015 werd de affiche ‘Borstvoeding, we zijn er voor jou’ verstuurd naar alle gynaecologen, kinderartsen, materniteiten en afdelingen van Kind & Gezin om borstvoeding te promoten.

Internationale Week van de Borstvoeding : van 1 tot 7 oktober. Voor de campagne 2015 werd de affiche “Borstvoeding, we...

Posted by Borstvoeding, ik ben voor on Wednesday, September 30, 2015