De reclamemachine achter het populaire computerspel Call of Duty krijgt kritiek te verduren na enkele misplaatste tweets over een 'terroristische aanval' in Singapore.

Dinsdag stuurde de officiële Twitter-account van Call of Duty, een computerspel waarin de speler zich de rol van een soldaat aanmeet, een twintigtal berichten de wereld in over een aanslag in Singapore. Het begon met de aankondiging van 'breaking news' over een ontploffing in de haven van Singapore. Nadien kwamen er berichtjes over de noodtoestand die uitgeroepen werd, vuurgevechten en algehele chaos.

Dat paste allemaal in een reclamecampagne voor Black Ops 3, de nieuwe versie van het spel die begin november uitkomt. Niet iedereen had dat echter zo begrepen en nogal wat mensen beschuldigden de bedenkers van slechte smaak. 'Er hebben de laatste tijd al te veel dergelijke tragedies plaatsgevonden om hier grappen over te maken zonder dat het duidelijk is dat het om fictie gaat', klonk het. Of nog: 'Zo verkeerd, zo onverantwoord.'