Slecht nieuws voor Vandoorne: Button blijft dan toch bij McLaren
Foto: AP

Jenson Button zal ook in 2016 voor McLaren in de Formule 1 racen. Dat bevestigt het team donderdag op zijn website.

Verschillende media meldden de voorbije weken dat de ex-wereldkampioen wegens de tegenvallende resultaten mogelijk zijn afscheid zou aankondigen, maar daar blijkt dus niets van aan. Button zal zijn contract, dat tot eind 2016 loopt, gewoon uitdoen.

Op de website van McLaren geeft de 35-jarige Button wel toe dat hij getwijfeld heeft over zijn toekomst in de F1. ‘Ik heb de voorbije maanden veel nagedacht. Het is geen geheim dat er vanalles speelde in mijn hoofd’, zegt de wereldkampioen van 2009. ‘Maar ik rijd nu al zes seizoenen voor McLaren (2010-2015) en heb Ron (Dennis, teambaas) in die periode goed leren kennen. We hebben enkele goede gesprekken gehad en daarin heeft hij mij duidelijk gemaakt dat hij het team door deze moeilijke momenten wil loodsen en dat we samen weer successen zullen boeken. Dat geeft mij vertrouwen en is de reden waarom we hebben beslist ons partnership verder te zetten.’

Stoffel Vandoorne, de leider in de GP 2 Series, leek bij een afscheid van Button aanspraak te kunnen maken op een zitje bij McLaren in de F1 (naast Fernando Alonso) maar die promotie bij de Britse renstal lijkt dus uit te blijven.